duminică, 22 decembrie 2013

Bucurii cu mărgele – retrospectiva 2013


Pe 1 ianuarie, împlinesc un an şi 7 luni de mărgelit. Aşa e când e copilul mic, se numără şi lunile. Mă uit în urmă şi mă bucur.  Sunt departe de nivelul pe care mi-l doresc , dar am trăit destule experienţe frumoase până acum.  Cele mai multe în ultimele nouă luni. Pentru că mi le-am dorit şi mi le-am propus J

Nu-mi amintesc ce am făcut în prima parte a anului. N-am scris nicăieri şi în memorie n-a rămas. Îmi amintesc doar de momentul trecerii dintre ani, când, înainte de a pleca la petrecere, lucram la podoaba pe care urma să o port în seara aceea (podoabă suficient de mare pentru a nu-mi mai face probleme pentru restul ţinutei, lecţie utilă şi anul acesta). Am început blogul la finalul lui martie, pentru că nu toţi potenţialii clienţi şi prieteni  ai Jocului cu mărgelele de sticlă folosesc Facebook.  Deci, istoria scrisă a anului începe de atunci – cu poze şi amintiri.

O primă amintire recuperată cu Facebook e o întâlnire în martie-aprilie cu grupa de soutache a Ruxandrei, pentru a face împreună un colier, ce urma să fie vândut în scopuri caritabile. Mi-a plăcut ideea, am mai exersat soutache, dar nu am mai lucrat de atunci. Dar evenimentul se corelează cu cea mai de succes creatie a anului, cerceii cu flori de tei. Succesul a fost măsurat în numărul de persoane care au văzut tutorialul. Încă n-am văzut cercei după modelul lor, deşi nu sunt greu de realizat.

În aprilie-mai a urmat o serie de evenimente pe care eu le-am corelat cu schimbările produse; în urma unui workshop pe care l-am ţinut pe alte teme, a rezultat o serie de obiective şi undescântec... şi roata a început să se învârtă...

Declanşatorul a fost un workshop de făcut gulere, susţinut de Creative Arts. Nu ştiu ce am făcut cu gulerul acela, dar în scurt timp m-am alăturat echipei (aşa, mai pe margine) şi aşa au început workshopurile, participările la targuri, o serie de relaţii noi şi frumoase. Sunt recunoscătoare pentru toate oportunităţile create şi oferite de Anca de la Creative arts,  de Marga, de Amya de la Caffe d’Arthe (cea mai grozavă ceianărie de poveste, unde am fost adoptată cu şezătorile mele de mărgelit cu tot) – nişte femei extraordinare!

Am învăţat anul acesta diverse tehnici de pe Youtube şi Pinterest – şi de pe toate site-urile pe care am găsit oferte de tutoriale, precum şi de pe la toate workshopurile pe la care am fost. Preferatele mele rămân însă  sârma şi mărgelele.  Nici o problemă, se pot face foarte multe din ele. Chiar şi mandale, unul din cele mai dragi proiecte ale anului.

Spre finalul anului am început să mă implic ca voluntar în grupul de artizanat al Fundaţiei Estuar...  un alt loc minunat  care m-a adoptat;  abia aştept să treacă vacanţa să mă întorc la ei. Iar despre activitatea mea acolo, sigur povestesc mai multe anul viitor.

Sunt mulţumită de ceea ce am învăţat şi am produs anul acesta... pentru anul următor sper să fiu mulţumită şi de ce voi fi vândut J... nu mi-am realizat în totalitate obiectivele, noroc cu descântecul! Pentru la anul se impun noi obiective, ceva mai realiste, mai multă implicare în realizarea lor... şi un descântec nou.
Închei cu ceea ce am început – imaginea unui model realizat la începutul şi finalul de an: molecule de serotonină, responsabile cu starea de fericire... ceea ce vă doresc din plin!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu