joi, 2 septembrie 2021

Despre răsucirea neuronilor. La propriu și la figurat.

 


Pentru că dintre toate podoabele pe care le-am înșirat ca să vă ispitesc neuronii au avut cel mai mare succes, iată câteva cuvinte și imagini despre cum apare un neuron. Desigur, e unul anume, unul dintre cei 86 sau 100 de miliarde din corpul nostru / sau poate doar din scoarța cerebrală... prin el trec permanent fluxuri nervoase asemenea curentului electric. E protejat și conectat și pentru a vedea cum putem reprezenta asta, cel mai bine e să pornim de la o poză de-a lui de profil – una în care își arată toate componentele.

Pentru a-i modela corpul din sârmă, folosim poza lui drept suport, sau putem să-l redesenăm noi așa cum ni se pare mai frumos.

Scheletul de sârmă e făcut din sârmă de modelat, din cupru argintat. Conturul e modelat din sârmă de 0,8 sau 1 mm grosime, iar mărgelele sunt prinse cu sârmă de 0,4 sau 0,6 mm. Puteți să vă jucați cu grosimi diferite de sârmă pentru a găsi combinația potrivită. În funcție de răbdare și migală, și neuronii pot avea mărimi diferite, după dorință. Puteți modela unul mai mare pe care să îl purtați pe un lănțișor sau mai mulți ceva mai mici pe care să îi înlănțuiți sinaptic într-un colier.

Așa că începem cu desenul neuronului, pe care vom așeza sârma pentru a respecta mai ușor proporțiile. Cine a desenat mai mulți neuroni în viața sa, poate omite această etapă, sau o poate păstra dacă vrea mai multă precizie.

 

Se taie bucățile de sârmă mai groasă, lăsând o rezervă suplimentară pentru răsucit.

Mărgelele pot fi de diferite mărimi și culori. Cea mai mare poate juca rol de nucleu, vor mai fi câteva organite de forme și mărimi diferite... și mai aveți nevoie de unele, poate mai alungite sau ovale pentru celulele Schwann și unele mărunte și rotunde pentru butonii terminali.

Mărgelele se fixează pe suportul de sârmă prin răsucire cu ajutorul sârmei mai subțiri, în funcție de desenul ales ca model sau de imaginație. Fiecare e unic și special în felul lui, fiecare e superb. Spor și inspirație!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu